GSAK ofte stilte Spørsmål

Innholdsfortegnelse

1.1: Jeg er ny på GSAK, hvor skal jeg begynne?

1.2: Hvor kan jeg finne GSAK listen over vanlige spørsmål på GSAKS hjemmeside?

1.3: Hvor finner jeg hovedlisten over tilgjengelige makroer?

1.4: Jeg mistet min GSAK registrering og trenger å installere GSAK. Hvordan kan jeg få den tilbake?

1.5: Hva er begrensningene ved bruk av GSAK med et grunnleggende medlemskap på Geocaching.com?

1.6: Hvordan kan jeg få alle mine funn inn i GSAK?

1.7: Hvordan kan jeg holde meg på den nyeste versjonen av GSAK?

1.8: Hvordan får jeg et ny tilgangs token?

1.9: Jeg har nylig endret passordet mitt på Geocaching.com og får nå ikke tilgang gjennom GSAK.

1.10: Jeg vurderer å oppdatere til Windows 10. Will GSAK fortsatt fungere?

1.11: Hvordan endrer jeg min GSAK registrering e-postadresse?

1.12: Hvordan bruker jeg GSAK til å ta en skjermdump av det aktive vinduet?

1.13: Kan jeg få GSAK til å bruke noe annet enn Internet Explorer?

1.14: Vil GSAK virke på et Windows-nettbrett?

1.15: Hvordan kan jeg manuelt oppdatere til den nyeste versjonen av GSAK?

1.16: Hvorfor kan jeg ikke laste ned Mine Funn utvalgs spørringen direkte fra GSAK?

1.17: Hvorfor vil ikke Veksle Grenser (toggle boundaries) virke?

2.0 GSAK Instillinger

2.1: Hvordan vet jeg hvor GSAK har lagret mine data og backup?

2.2: Hvordan konfigurerer jeg hva som skjer når jeg dobbeltklikker på en cache i GSAK database Rutenettet?

2.3: Hvordan endrer jeg størrelsen på print når du skriver ut et filter eller database fra GSAK?

2.4: Hvordan kan jeg be GSAK om å sikkerhetskopiere filen på min GPSr når jeg bruker den til å publisere logger?

2.5: Hvordan kan jeg få GSAK vise avstander i kilometer eller miles?

2.6: Hvorfor er noen cache navn Uthevet og andre ikke?

2.7: Forkortelser:

3.0 GSAK Funksjonalitet

3.1: Hvordan flytter jeg mine GSAK data fra en datamaskin til en annen?

3.2: Hvordan kan jeg endre eller erstatte verdier for et stort antall cacher på en gang?

3.3: Hvordan kan jeg fylle i Fylke, Kommune og høyde verdier i GSAK?

3.4: Hva er den enkleste måten å fi inn korrigerte koordinater i GSAK på?

3.5: Hva er problemene når det gjelder bruk av korrigerte koordinater fra geocaching.com?

3.6: Hvordan identifiserer jeg og fikser cacher jeg har logget mer enn en gang?

3.7: Kan jeg filtrere min database for å bare vise cacher med Korrigerte koordinater?

3.8: Jeg har flere funn i GSAK enn på geocaching.com. Hvordan finner jeg den ekstra buffer i GSAK?

3.9: Hvordan sorterer jeg på to kolonner i GSAK?

3.10: Hvordan lager jeg en GPX fil av mine funn for en venn, slik at de ikke vil dukke opp som “funnet” på deres GPS?

3.11: I GSAK, hvordan finner jeg cacher med et bestemt antall attributter?

3.12: Hvorfor er min gamle gpx-fil blir overskrevet når jeg setter en ny en på min enhet fra GSAK?

3.13: Hvordan Mailer jeg en database til en venn?

3.14: Jeg har akkurat logget cacher med Publish funksjon, men innså at jeg brukte feil mal. Hvordan kan jeg fikse dette?

3.15: Hvordan bruker jeg datoer i kategorien “Where” i filter vinduet eller i MFilter boksen?

3.16: Hvor er configother.txt filen lokalisert?

3.17: Hvordan sletter jeg et lagret filter?

3.18: Hvordan legger jeg cacher til I en ignoreringsliste I GSAK?

3.19: Hvordan fjerne en cache fra ignoreringslisten I GSAK?

3.20: Kan jeg lage en fil fra databasen som kan opnes i Excel?

3.21: Hvordan kan jeg raskt flytte bare en cache fra en database til en annen?

3.22: Ved bruke av GSAK, kan jeg slette en logg på geocaching.com som jeg allerede har publisert?

3.23: Hvordan hindrer jeg en cache i å bli slettet fra min GSAK database?

3.24: Hvordan kan jeg enkelt konvertere min HTML publisere maler til det nye markdown-format?

3.25: Hvordan redigerer jeg en verdi i et tilpasset datafelt?

3.26: Hvordan lage “snarvei knapper”?

4.0 Macro Emner

4.1: Hvordan kan jeg se cacher i min nåværende filter / rutenettet på en satellittvisning eller kart ?

4.2: Hvordan finner jeg ut om jeg kvalifiserer til  Reviewers Challenge cachene i GSAK?

4.3: Hvordan kan jeg finne cacher i GSAK som har en lang periode mellom min logg og den forrige loggen?

4.4: Hvordan jeg dypper jeg en sporbar inn cacher som jeg har besøkt tidligere?

4.5: Hvordan får jeg FindStatGen (FSG) til å lage min profil utdata med faner?

4.6: Hva er en “wrapper makro”, og hvordan lager jeg et?

4.7: Når jeg prøver å åpne en makro-fil (GSK), vil den ikke åpne i GSAK. Hvordan kan jeg fikse det?

4.8: Finnes det en enkel måte å lage en liste over cacher, ved hjelp av GSAK, som jeg kan legge inn i min logg for mine Challenge kvalifikasjoner?

4.9: Hvordan får jeg alle funn loggene for en bestemt geocacher lastet inn i GSAK?

4.10: Hvordan lager jeg en kollone med mitt funn nr i GSAK?

4.11: Jeg pleide å cache som en del av et team, men nå ønsker jeg å logge mine team funn på min egen konto. Hvordan gjør jeg dette?

4.12: Hvor finner jeg en liste med “Special Tags”?

4.13: Finnes det et makro som kan hjelpe meg å planlegge en rute?

4.14: Hvordan legger jeg bynavn for cache steder i GSAK?

4.15: Hvordan bruker jeg Garmin Export makro for å føre over cacher til GPS?

5.0 Geocaching.com API

5.1: Hvordan kan jeg oppdatere cache data med geocaching.com API?

5.2: Hvordan oppdaterer jeg favorite antallet for cacher i GSAK?

5.3: Jeg prøver å få en ny tilgang token men når jeg klikker på “Logg inn som en annen bruker”, skjer det ingenting.

5.4: Jeg planlegger en cache tur med en venn, hvordan fyller jeg en database med cacher som ingen av oss har funnet?

5.5: Hvordan får jeg alle loggene lastet inn i GSAK på alle mine cacher?

5.6: Hvordan får jeg alle de funnet loggene for en bestemt geocacher lastet inn i GSAK?

5.7 Laste ned PQ (utvalgsspørring):

5.8: Kan jeg legge cacher til I en geocaching.com bokmerkeliste fra GSAK?

6.0 FeilMeldinger

6.1: API svar: “Antall samtaler tillatt for denne metoden er overskredet. GSAK vil vente i 1 minutt og prøve igjen.”

6.2: “Angitt Tilgangs-token er ugyldig.”

6.3: “The Access Token is Expired.”

6.4: Mens du prøver å få en ny tilgangs-token, får du en feilmelding som sier “Navigering til websiden ble avbrutt”

6.5: Mens du prøver å hente fra GPSr i Publish vinduet får jeg en feilmelding som sier: “Det var ingen cacher valgt å hente. Kanskje din “dato” før må justeres “

6.6: Når jeg prøver å vise kartet i kartruten i GSAK, får jeg en feilmelding som sier “Oops! Noe gikk galt”. Hvordan fikser jeg det?

7.0 Hjelpsome Linker

7.1: GSAK How-To’s

7.2: Kart

1.0 Komme Igang

1.1: Jeg er ny på GSAK, hvor skal jeg begynne?

S: Det er flere YouTube-videoer som forklarer GSAK for nybegynnere. I tillegg så inneholder den offisielle GSAK siden mye informasjon (GSAK Help). Også på HOW TO USE GSAK Geocaching Swiss Army Knife Facebook-side, inneholder fil seksjonen finnes det mange dokumenter som er skrevet for nybegynnere.

 

1.2: Hvor kan jeg finne GSAK listen over vanlige spørsmål på GSAKS hjemmeside?

S: GSAK FAQ 

 

1.3: Hvor finner jeg hovedlisten over tilgjengelige makroer?

S: Master Macro List. Dette er det beste stedet å lete først hvis du er nysgjerrig på om en makro finnes for ønsket oppgave. Bare søk på siden for et mulig ord som kan være i navnet eller beskrivelsen av makro og du bør finne det relativt enkelt, hvis den finnes.

 

1.4: Jeg mistet min GSAK registrering og trenger å installere GSAK. Hvordan kan jeg få den tilbake?

S: Get Registration 

 

1.5: Hva er begrensningene ved bruk av GSAK med et grunnleggende medlemskap på Geocaching.com?

S: Du trenger ikke å være premium medlem på geocaching.com å bruke GSAK. Alle funksjoner i GSAK vil fungere. Imidlertid er API (f.eks Få Geocacher) begrenset av geocaching.com. Ved bruk av API, er du begrenset til 3 hele cache nedlastinger eller lastes inn på nytt daglig. Du kan fortsatt få 10.000 “lette” lastes inn på nytt, som synes å inkludere mest mulig informasjon med unntak for korte og lange beskrivelser og hint. Denne begrensningen gjelder for all programvare som bruker geocaching.com API.

 

1.6: Hvordan kan jeg få alle mine funn inn i GSAK?

S: På bunnen av utvalgs spørring siden din, http://www.geocaching.com/pocket/default.aspx  du burde se en knapp som sier “Legg til i kø”. Klikk på denne knappen og vente på en e-post fra geocaching.com som sier “pocket query” er klar. Gå tilbake til den samme siden og klikk på fanen øverst som sier “utvalgsspørringer klar for nedlasting”. My Finds Pocket Query vil bli oppført der. Last den ned til datamaskinen og deretter importere den til ønsket GSAK database. Denne utvalgsspørringen vil inneholde alle dine funn uavhengig av plassering eller nåværende tilgjengelig status. Nedlasting av MyFinds utvalgsspørringer via API i GSAK er ikke tillatt av Groundspeak så du vil ikke se det i listen over tilgjengelige utvalgsspørringer  i GSAK.              

1.7: Hvordan kan jeg holde meg på den nyeste versjonen av GSAK?

S: Gå til Verktøy> Alternativer> Avansert-kategorien og kontroller at versjonkontroll er merket samt se Også etter “Patcher”. Dette vil fortelle GSAK å ikke bare se etter nye større versjoner, men også mindre versjoner som vanligvis inneholder feilrettinger  og andre mindre endringer.

 

 

1.8: Hvordan får jeg et ny tilgangs token?

S: Først logge deg på geocaching.com. Så, i GSAK, gå til “Geocaching.com access” menyen og velg “hent annen tilgangs token” eller “Først logge deg på geocaching.com. Så, i GSAK, gå til “Geocaching.com access” menyen og velg “hent annen tilgangs token” eller “Få en annen tilgangs-token (metode 2)” ett av disse alternativene vil gi deg en ny tilgangs-token og gi tilgang.

mere informasjon for hent annen tilgangs token.

Mere informasjon for hent annen tilgangs token (method 2)

 

1.9: Jeg har nylig endret passordet mitt på Geocaching.com og får nå ikke tilgang gjennom GSAK.

S: Se Spørsmål 1.8.

 

1.10: Jeg vurderer å oppdatere til Windows 10. Will GSAK fortsatt fungere?

S: Brukerne har overveldende rapporterer at GSAK vil fungere helt fint på Windows 10.

 

1.11: Hvordan endrer jeg min GSAK registrering e-postadresse?

S: Gå til denne  nettsiden og skriv inn ny informasjon. Hvis du ikke husker eller ikke kan få tilgang til den gamle e-postadresse, vil instruksjonene på siden henvise deg.

  

1.12: Hvordan bruker jeg GSAK til å ta en skjermdump av det aktive vinduet?

S: Noen ganger når en feil dukker opp i GSAK eller noe ser rart ut, så ønsker brukere å ta en skjermdump av vinduet og enten laste det opp til GSAK fora eller på Facebook, slik at det gjør det lettere for andre å forstå problemet og hjelpe med en løsning . Noen mennesker tar bilder med sine telefoner og laster disse opp, men de er som regel kornete og noen ganger vanskelig å lese. Heldigvis gir GSAK en enkel måte å oppnå dette uten å bruke en 3. parts programvare. Bare hold nede, samtidig, følgende 3 taster: Shift + Ctrl + F10.

 

Etter å ha trykket disse, vil GSAK vise et vindu som forteller deg at filen ble lagret på skrivebordet. Det vil spørre om du vil lagre den riktige strengen for GSAK fora til utklippstavlen. Hvis du planlegger å bruke det bildet på forumet, si ja. Når du legger inn spørsmålet ditt i forumet, bare lime strengen på og bildet vises på tråden.

 

Hvis du ikke ønsker å bruke forumet, men ønsker å laste det opp til Facebook i stedet, bare legge inn bildet, fra skrivebordet, til innlegget ditt i Facebook på samme måte som du gjør med andre bilder.

1.13: Kan jeg få GSAK til å bruke noe annet enn Internet Explorer?

S: For å gjengi nettsider i GSAK, må den bruke Internet Explorer. Du kan ikke endre dette. Men hvis du åpner en link til en cache-siden fra GSAK, vil det åpne den siden eksternt i din standard nettleser. Ikke tolke dette til å bety at GSAK “bruker” din standard nettleser. De er to separate emner.

 

  Mere informasjon (på engelsk) 

 

1.14: Vil GSAK virke på et Windows-nettbrett?

S: GSAK vil fungere med alle Windows-operativsystemet UNNTAK Windows RT. Vanligvis, hvis du har en datamaskin eller et nettbrett med et hvilken som helst annen Windows OS, bør det være i orden.

 

1.15: Hvordan kan jeg manuelt oppdatere til den nyeste versjonen av GSAK?

S: Hvis du ikke ønsker å sette GSAK til å automatisk holde deg på den nyeste versjonen, og oppdateringen som er beskrevet i spørsmål 1.7, kan du likevel enkelt gjøre det manuelt via GSAK.

1. Klikk på Verktøy-menyen.

2. Klikk Se etter nyere versjon av GSAK.

 

GSAK vil da sjekke for å se om det finnes en nyere versjon klar for nedlasting. Hvis det ikke er det, vil du få en melding om at du er på den nyeste versjonen. Hvis det er, vil den spørre deg gjennom å laste ned og installere den nyeste versjonen.

 

 

1.16: Hvorfor kan jeg ikke laste ned Mine Funn utvalgs spørringen direkte fra GSAK?

S: Geocaching.com API tillater ikke tilgang til den spesielle Mine Funn utvalgsspørringen. Dette er en begrensning pålagt av Groundspeak og er ikke tillatt via API av noen tredje parts programvare, GSAK inkludert.              

1.17: Hvorfor vil ikke Veksle Grenser (toggle boundaries) virke?

S: Veksle grenser(Toggle Boundaries) funksjonen er en gratis tjeneste som brukes ved Universitetet i Heidelberg i Tyskland. Noen ganger, som regel i løpet av sommeren, går tjenesten offline uten grunn. Det blir vanligvis fikset når skolen opner igjenn til høst eller sensommeren. For å se om tjenesten er opp eller ikke, kan du klikke her . Hvis du får “Tjenesten er utilgjengelig” så det er grunnen Toggle grenser fungerer ikke.

Mer informasjon

   2.0 GSAK Instillinger

2.1: Hvordan vet jeg hvor GSAK har lagret mine data og backup?

S: I Verktøy> Alternativer under kategorien Generelt vil du se 3 mapper.

Aplikasjonsdata er den viktigste GSAK mappen. Det er der du har installert den da du setter den opp.

Databasemappe er hvor databasene er lagret.

Automatisk Sikkerhetskopiering er hvor sikkerhetskopiene skal, forutsatt at du har bedt GSAK automatisk sikkerhetskopiere dem (som du bør, minst en gang i blant).

 

2.2: Hvordan konfigurerer jeg hva som skjer når jeg dobbeltklikker på en cache i GSAK database Rutenettet?

S: Under Verktøy> Alternativer i kategorien Generelt kan du velge standardhandlingen. For eksempel velge “Åpne veipunkt-url” for å åpne cache i en nettleser på geocaching.com.

 

 

Mere informasjon 

  

2.3: Hvordan endrer jeg størrelsen på print når du skriver ut et filter eller database fra GSAK?

S: Skrive et rutenett i GSAK resultater i en htm fil blir opprettet som vanligvis bare åpnes i nettleseren din og nettleseren håndterer deretter utskriftsfunksjonen.

Gå til Fil> Skriv ut (CTRL + P hurtigtast) og utskriftsvinduet vises.

Velg Kol. I rutenett i utskriftsformat delen.

Endre Font verdien til ønsket størrelse.

 

 

 

2.4: Hvordan kan jeg be GSAK om å sikkerhetskopiere filen på min GPSr når jeg bruker den til å publisere logger?

S: I geocaching.com>Publiser logger vinduet har du muligheten til å bruke GPSr å fortelle GSAK om hvilke cacher å legge til i listen over cacher som du ønsker å publisere logger for av dine funn. Hvis du gjør dette, kan det være lurt å sikkerhetskopiere filen til datamaskinen, slik at du har en kopi i tilfelle noe går galt.

I Publiser logger vinduet, i kategorien Innstillinger trenger du bare å velge Arkiv / sikkerhetskopifil i boksen, og i tekstfeltet nedenfor, forteller GSAK hvor å sikkerhets filen skal. Nå, når du henter din liste vil filen bli lagret, selv om du har merket av “Slett filen etter henting”.

 

2.5: Hvordan kan jeg få GSAK vise avstander i kilometer eller miles?

S: I Verktøy> Alternativer, kategorien Generelt, velger du enten Miles eller Kilometer i Avstand Beregning område øverst i høyre hjørne.

.

 

 

2.6: Hvorfor er noen cache navn Uthevet og andre ikke?

S: Hvis cache navn er fet i GSAK, betyr det at det er «child»/Alternative veipunkter forbundet med cachen. Eksempler er parkerings koordinater eller koordinater for en Stistart.

 

 

Mere informasjon 

 

2.7: Forkortelser:

S: Dersom du skulle ønske å forkorte informasjonen I enkelte felt for lettere å kunne bruke filtre, F.eks dersom du skulle ønske å filtrere en gang I blant på enkelte fylker, men ønsker et kort navn (kan være at du vil filtrere på cacher som bare finnes I Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal så blir det langt når man I filteret må skrive : Møre og Romsdal; Sogn og Fjordane….

Gå derfor til menyen VerktøyAlternativer (hurtigtast CTRL+A) og velg fanen forkortelser

Og skriv inn din ønskede forkortelse sm du ser jeg har gjort her nede  

 

 

 

3.0 GSAK Funksjonalitet

3.1: Hvordan flytter jeg mine GSAK data fra en datamaskin til en annen?

S: Først bør du sørge for at du er på den nyeste versjonen av GSAK på begge maskinene. For å sikre at GSAK forblir på den nyeste versjonen se spørsmål 1,7 . Når det er ferdig, går du til Fil> Sikkerhetskopier på din første maskinen og velger alle databaser og innstillinger.I “GSAK sikkerhetskopifilen som skal opprettes” boksen øverst kan du angi filnavnet og plasseringen av hvor du vil at denne sikkerhetskopien skal lagres. Klikk på “Start” knappen og la Sikkerhetskopieringen kjøre. Kopier den resulterende filen til enten en USB-stasjon eller et online sted tilgjengelig fra den andre maskinen.

 

På den andre maskinen gå til Fil> Gjenopprett og velg zip-filen som er opprettet av Sikkerhetskopien på den første maskinen. Velg alle databaser og “andre elementer du vil gjenopprette”. Nå klikker du på “Start”. Når det er ferdig bør du ha GSAK på to datamaskiner som ser identiske med hverandre.

 

Du må fortsatt manuelt registrere din GSAK installasjon Akkurat slik du gjorde første gang du installerte. Sikkerhetskopiering og gjenoppretting vil ikke gjøre det for deg. Hvis du har mistet registreringsinformasjonen som opprinnelig ble sendt til deg,   se dette spørsmålet.

 

Mere Informasjon 

 

 

 

 

 

3.2: Hvordan kan jeg endre eller erstatte verdier for et stort antall cacher på en gang?

S: Database> Erstatt Globalt. Velg feltet du vil endre i Erstatt nedtrekksmenyen. I “Med boksen” skriver du inn eller velger den nye verdien. Hvis du ønsker at det ikke skal være noen verdi som følge av den globale erstattingen, bare la den “Med” boksen tom.

 

Mere informasjon 

  

3.3: Hvordan kan jeg fylle i Fylke, Kommune og høyde verdier i GSAK?

S: I fil>last inn…. vinduet angir du YB i oppdateringen boksen Oppdater Kommune, skriv SB i Oppdater fylke boksen, og M i Elevasjons boksen. Disse verdiene vil be GSAK om å fylle disse feltene når cacher blir importert til GSAK.

.

 

 

Mere informasjon 

 

3.4: Hva er den enkleste måten å fi inn korrigerte koordinater i GSAK?

S: Det er riktige og feile måter å angi korrigerte koordinater i GSAK. Jeg vil ikke peke ut feile måter.

Åpne GSAK database med cache du ønsker å korrigere.

Bruk én av følgende metoder for å åpne Korrigert Koordinater vinduet:

Dobbeltklikk på Korrigerte Koordinater Indikator kolonnen for ønsket cache.

Høyreklikk cache og velg Korrigerte Koordinater  menyvalget.

Uthev cachen velg deretter veipunkt menyen også korrigerte koordinater … meny.

Korrigerte koordinater vinduet vises med de korrigerte koordinatene for øyeblikket fylt i Lat / Lon boksen. Hvis du ikke har korrigert dem før, vil koordinatene som vises være de opprinnelige koordinatene angitt av cache eier.

I Lat / Lon boksen legger du inn de korrigerte koordinatene.

Nederst i vinduet velg Fremtving oppdatering av høyde boksen.

Klikk på OK-knappen for å lagre koordinatene.

Hvis du retter koordinatene med trinnene ovenfor, vil disse koordinatene IKKE bli overskrevet av en PQ.

 

Hvis du korrigerer koordinater i GSAK ved hjelp av API for å oppdatere cache og laster ned korrigerte koordinatene som du har lagt inn på geocaching.comdissekorrigerte koordinater vil bli overskrevet av en utvalgs spørring og den gule korrigerte koordinater indikatoren vil bli fjernet. Ved å bruke metoden ovenfor, er du sikret for at en utvalgs spørring aldri vil overskrive korrigerte koordinater. Hvis du skrev inn dine korrigerte koordinatene på geocaching.com og deretter lastet dem ned hjelp av Oppdater CacheData, den korrigerte metoden vil bli vist i nederste høyre hjørne av Korrigert Koordinater vinduet som “Type: api”. Rett og slett å klikke på OK-knappen i dette vinduet vil nå endre det til “Type: gui” og beskytte den fra å bli overskrevet . Hvis din sier “Type: api” da er koordinatene utsatt for å bli overskrevet

 

Mere Informason 

3.5: Hva er problemene når det gjelder bruk av korrigerte koordinater fra geocaching.com?

S: Det er flere måter å laste ned cacher fra gc.com. For dette spørsmålet er det antatt at koordinatene på cache siden ble endret ved hjelp av den innebygde evne gitt på gc.com for å endre koordinatene.

 

GPX basert nedlastinger vil behandle de endrede koordinatene som postede koordinater. Oppdater CacheData…” API’et gjenkjenner begrepet” korrigerte koordinater “og overfører både originale og korrigerte Dette er tilfellet for:

1) Laste ned GPX-fil for en individuell cache direkte med GPX fil knappen.

    2) Opprette en PQ som inneholder cacher med manuelt, online korrigert koordinater.

a) Nedlasting av PQ Manuelt

     b) Nedlasting av PQ via API

 

Hvis du laster ned en ny PQ til an av dine eksisterende DB’er som inneholder korrigerte koordinater, vil de korrigerte koordinatene gå tilbake til postede koordinater. Gjør du en oppdatering av cache data vil det fikse alt.

 

Det korte svaret er, kan du laste ned cacher som inneholder korrigerte koordinater, men du må kjøre oppdaterings cache data API for å få den korrigerte koordinater indikator.

Alternativt kan du bare Korrigere koordinatene i GSAK  og de vil ikke bli overskrevet av noen nedlastingsmetode.

 

For å lære hvordan du oppdaterer cachedata se Spørsmål 5.1.

 

3.6: Hvordan identifiserer jeg og fikser cacher jeg har logget mer enn en gang?

S: Verktøy> Alternativer> Visning fanen. Velg funnantall i Standard datafelter boksen. Klikk på OK-knappen. Nå vil du ha en kolonne merket Funntall. Sorter kolonnen og eventuelle cacher med flere logger vil bli gruppert sammen.

En annen måte å identifisere disse er å opprette et filter: Søk> Filtrer Annet kategorien. Nær bunnen er mitt funnantall. I rullegardin velg “Større enn eller lik” og i boksen som vises til høyre skriver du “2”. Påfør som filter, og du bør bare se cacher hvor GSAK har 2 eller flere logger av deg.

.

 

 

For å løse problemet må du først slette loggene i GSAK ved å høyreklikke på cache i GSAK deretter velge Slett Logger … fra menyen som vises. Velg alle loggene klikk deretter på knappen Slett. Du må også kontrollere på cache sider geocaching.com at du bare har en logg. Hvis du har to der, må du slette en av dem. Deretter går du til tilgangsmenyen geocaching.com og velg “Få siste loggene …” og oppdatere loggene for at cache. Du kan se instruksjonene for den prosessen her (bortsett fra at du vil velge “Kun en av dine logger ” i stedet for “All i Gjeldende Filter”).

 

3.7: Kan jeg filtrere min database for å bare vise cacher med Korrigerte koordinater?

S: Klikk på Søk> Filter. Når filteret åpnes opp, klikk på “Annet” -kategorien. I denne fanen vil du se Korrigerte koordinater med en ja og en nei boks. Fjern merkingen I nei boksen. Lagre filter. Nå når du velger det filteret vil det bare vise cacher i din nåværende database som har korrigert koordinater.

 

 

Mere informasjon 

3.8: Jeg har flere funn i GSAK enn på geocaching.com. Hvordan finner jeg den ekstra buffer i GSAK?

S: Først bør du kontrollere at du ikke har noen cacher i GSAK som du ikke forventer å ha mer enn en logg. For å gjøre det, kan du se her.

 

Hvis du har bekreftet at ingen uventede doble logger eksisterer så gjør du følgende

Kjør MyFinds pocket query på geocaching.com.

Importer Utvalgsspørringen i GSAK inn i samme database som inneholder dine funn.

Klikk på Siste GPX kolonneoverskriften for å sortere etter Sist GPX dato.

Din(e) ekstra cache (r) i GSAK vil være en med en annen Sist GPX dato enn den du nettopp importerte

3.9: Hvordan sorterer jeg på to kolonner i GSAK?

S: GSAK vil tillate deg å sortere på to kolonner i hoveddatabase visningen. Først klikker du på kolonneoverskriften du ønsker å være den sekundære kolonnen, og klikk på kolonneoverskriften du vil skal være den primære sorteringskolonnen. For eksempel, hvis du klikker på kommunr og deretter fylke vil resultatene vise deg de cachene sortert alfabetisk med kommunene sortert alfabetisk innenfor fylket

 

Mere informasjon 

 

3.10: Hvordan lager jeg en GPX fil av mine funn for en venn, slik at de ikke vil dukke opp som “funnet” på deres GPS?

S: Dette kan gjøres i 5 enkle trinn.

Verktøy> Alternativer, Avansert Fjern haken ved «Let etter Funn/DNF i Logger …”

Database> Erstatt Global, Funnstatus til Not Found

Fil> Eksporter> GPX / LOC fil

Når den er ferdig eksporterer: Verktøy> Alternativer, Avansert sjekk “ Let etter Funn/DNF i Logger..”

Database> Reparer / Defragmenter dine funnet cacher

 

3.11: I GSAK, hvordan finner jeg cacher med et bestemt antall attributter?

S: Klikk på Søk> Filter. Deretter velger du kategorien Where. I boksen på at kategorien angir følgende:

(Select Count(*) FROM Attributes WHERE aCode=code)>=15

Dette eksempelet vil filtrere for alle cacher der antallet attributter er større enn eller lik 15. Endre 15 til det nummeret du ønsker. Hvis du vil ha et filter for cacher med et eksakt antall attributter, fjern større enn (>) tegnet og erstatte 15 med nummeret ditt.

3.12: Hvorfor er min gamle gpx-fil blir overskrevet når jeg setter en ny en på min enhet fra GSAK?

S: De mest sannsynlige svaret på dette er at du legger inn en gpx fil på din enhet med det samme navnet som den som allerede er der. GSAK vil ikke legge til i en gjeldende gpx fil på din enhet. Det vil overskrive den eksisterende med den nye. For å gi den et nytt navn, i Send veipunkter til GPS-vinduet, skriver du bare et annet navn i filnavnet boksen. Pass på at du inkluderer GPX på slutten av filnavnet.

 Med GarminExport macroet kan du også endre filnavnet til den nye filen som blir opprettet.

 

 

Mere informasjon  

3.13: Hvordan Mailer jeg en database til en venn?

S: Å Maile en database til en venn er en relativt enkel oppgave å få til

I GSAK, med databasen valgt, gå til Fil> Eksporter> GPX / Loc fil … (CTRL + G tastatursnarveien).

Et vindu åpnes med eksportmuligheter. Du må fortelle GSAK hvor du vil lagre filen og hva du skal gi det et navn. De andre innstillingene i dette vinduet er forklart  her Du kan klikke på et område av bildet på GSAK hjelpesiden, og det vil ta deg til en side som forklarer funksjonen du klikket.

Du vil sannsynligvis ønske å «komprimere» filen du nettopp opprettet som en zip fil  før du mailer den. Hvis du ikke vet hvordan du lager en zip en fil, kan du gå hit for instruksjoner.

Lag en e-post og legg ved filen (enten GPX eller ZIP-fil) og send den til din venn.

 

(ps i feltet cachebeskrivelse har jeg satt inn koden %correct=! %name denne gir et ! forran navnet på alle cacher med korrigerte koorinater)

  

3.14: Jeg har akkurat logget cacher med Publish funksjon, men innså at jeg brukte feil mal. Hvordan kan jeg fikse dette?

S: Når du har publisert loggene til geocaching.com via Publish funksjon i GSAK, må du gå til geocaching.com nettsiden for å redigere eller slette disse loggene hvis behovet oppstår. Du kan publisere dem fra GSAK, men du vil ende opp med doble logger som fortsatt trenger å bli fikset på nettstedet.

Du kan bruke denne macro for å bistå i prosessen med å endre eller slette nett loggen. Som alltid er det anbefales at du leser makro tråden for fullstendige instruksjoner om bruken.

 

3.15: Hvordan bruker jeg datoer i kategorien “Where” i filter vinduet eller i MFilter boksen?

S: Datoer må være i en ÅÅÅÅ-MM-DD-format for dem å fungere riktig når du bruker dem i Where fanen i filter vinduet eller MFilter boksen på verktøylinjen.

Å bruke dem enten i vinduet må du fortelle GSAK hvilken database felt du søker. En komplett liste over feltene kan bli funnet her: http://gsak.net/help/hs21040.htm . Merk at når du bruker database feltene i filteret du oppretter, må du fjerne $ D_ delen som er vist på tilknyttede nettsider. Feltnavnene bryr seg ikke om store og små bokstaver.

Hvis du bruker copy / paste fra eksemplene, vil GSAK gi en feil. For å fikse feilen, erstatte apostrofer rundt datoen med nye apostrofer når du limer det inn i GSAK.

 

 

eksempler:

Finn cacher som ble plassert den 11. september 2001: PlacedDate = ‘2001-09-11’

Finn cacher plassert på eller før 11 september 2001: PlacedDate <= ‘2001-09-11’

Finn cacher plassert bare før 11 september 2001: PlacedDate < ‘2001-09-11’

Finn cacher plassert på eller etter den 11 september 2001: PlacedDate> = ‘2001-09-11’

Finn cacher plassert etter 11 september 2001: PlacedDate> ‘2001-09-11’

Finn cacher plassert på en hvilken som helst dag unntatt 11 september 2001: PlacedDate <> ‘2001-09-11’

Du kan også bruke et jokertegn ‘%’ for å søke etter datoer som kanskje ikke er nøyaktige, slik som å lete etter cacher plassert på 11. september i noen år, eller cache plassert i september. Hvis du bruker jokertegn må du bruke LIKE setningen i stedet for = eller <>.Du kan mikse og matche jokertegn som nødvendig.

eksempler:

Finn cacher plassert på 11. september i noen år: PlacedDate LIKE ‘% -09 til 11’

Finn cacher plassert på 11 th av hvilken som helst måned i noen år: PlacedDate LIKE ‘% -% – 11’

Finn cacher plassert i september i hvilket som helst år: PlacedDate LIKE ‘% -09-%’

  

Liste over dato kolonner tilgjengelige i GSAK:

Changed  

Dato data ble faktisk endret i dette veipunktet

Created  

Dato veipunktet ble opprettet i databasen

DNFDate  

Dato for siste DNF

FoundByMeDate

Dato for dit siste cachefunn

LastFoundDate

Dato cachen sist ble funnet (av hvem som helst)

LastGPXDate

Dato dette vegpunkt ble sist oppdatert ved å laste inn en GPX fil

LastLog  

Dato for siste logg på denne cachen (alle logger)

LastUserDate

Dato dette veipunktet ble sist oppdatert manuelt av en brukerhandling

PlacedDate

Dato cachen ble utplassert/gjemt

UserNoteDate

Dato sistegang brukernotat ble oppdatert

 

 

 

3.16: Hvor er configother.txt filen lokalisert?

S: configother.txt filen ligger i samme mappe som gsak.exe filen. Den enkleste måten å åpne den på er å gå til Verktøy> Åpne ConfigOther.txt. Filen åpnes i et tekstredigeringsprogram slik at du kan gjøre de endringer du ønsker.

bilde 19

 

Å gjøre endringer i configother.txt filen kan føre til uforutsigbare resultater. Det anbefales sterkt at du sikkerhetskopierer filen før du gjør noen endringer. Med andre ord, endre denne filen på egen risiko

 

3.17: Hvordan sletter jeg et lagret filter?

S: Slette et filter på følgende måte:

Klikk på Søk-menyen

Klikk Filter … menyvalget

Klikk på Slett-knappen nederst i Filter-vinduet

I det nye vinduet som dukker opp i boksen ved siden av filter (e) du ønsker å slette.

klikk på Slett knappen

 

3.18: Hvordan legger jeg cacher til I en ignoreringsliste I GSAK?

S: Ignoreringslisten i GSAK finner du i Database > Vedlikehold Ignoreringsliste

 

Du legger cacher til ignorerings listen med følgende trinn:

Marker cache i databasen

Gå til veipunkt> Slett veipunkt (er). Alternativt kan du høyreklikke og velge Slett veipunkt.

Vinduet som vises har en boks merket “forhindre retur ved fremtidig “ Kryss av her og trykk “Ok”

 

 

Eventuelle cacher som er slettet fra en database i GSAK med dette alternativet merket vil bli lagt til listen over ignorerte og vil ikke bli importert i fremtiden, selv om de finnes i en gpx eller utvalgs spørring som du prøver å laste. Denne ignorere listen er også database basert. Med andre ord, hvis du legger en cache til I I gnorelisten for database1, vil ikke cache være på ignorelisten for database2.

 

Ignoreringslisten i GSAK er uavhengig av ignoreringslisten på geocaching.com. Hvis du ønsker en cache ignorert på begge steder, må du legge det til begge listene uavhengig.

Mere Informasjon

3.19: Hvordan fjerne en cache fra ignoreringslisten I GSAK?

S: Du kan fjærne cacher fra ignoreringslisten på følgende måte:

Gå til Database > Vedlikehold Ignoreringsliste…

Vinduet som vises vil ha en liste over cacher i ignoreringslisten. Kryss av i boksen til venstre for hver cache som du ønsker å fjerne fra ignorerings listen.

Klikk på Slett. Merk at dette ikke vil slette cacher. Det vil bare slette det fra listen som igjenn lar cachen bli importert til GSAK.

 

 

Mere Informasjon

 

3.20: Kan jeg lage en fil fra databasen som kan opnes i Excel?

S: Ja, dette er mulig, men kan kreve litt arbeid på forhånd.

Lag en visning som viser bare de kolonnene du ønsker å sette inn i Excel. For instruksjoner som viser hvordan du setter opp en visning se her.

Når visningen er opprettet, klikker du på Fil> Eksporter> CSV eller TXT …

I vinduet som vises velger du en bane og et filnavn for filen, enten du vil kommaseparert (CSV) eller tab separert, ditt visnings navn og om du vil at den første raden å ha kolonneoverskriftene.

Velg generer

 

En fil vil bli generert i banen og med filnavnet som du har angitt. Nå kan du åpne denne filen i Excel og gjøre med som du ønsker.

3.21: Hvordan kan jeg raskt flytte bare en cache fra en database til en annen?

S: Noen ganger kan det være lurt å flytte bare en cache til en annen database, for en eller annen grunn. Men Flytt / Kopier Veipunkter alternativet i GSAK ønsker å flytte alle cacher i et filter. Hvis du raskt filtrere på bare én cache gjør du følgende:

Finne cachen du vil flytte.

Venstre klikk cachen for å markere det.

Høyreklikk på cache navn

I menyen som vises, velger du hurtigfilter> Erstatt

Hvis bare én cache viser nå, gå til Database> Flytt / Kopier veipunkter …

I vinduet som kommer opp velger du databasen du ønsker å flytte eller kopiere til.

Velg om du ønsker å flytte eller kopiere.

Hvis det ikke er noen andre innstillinger du ønsker å endre, klikk på Start-knappen.

Dette vil sette et filter for alle cacher i databasen med at cache navn. Vanligvis vil det være bare en. Hvis du ender opp med mer enn én kan du enten brukeren sjekke cache du vil deretter filtrere på bruker sjekket cacher, eller du kan først sette et filter som er mer generisk, men filtrerer ut de ekstra cacher med matchende navn og følger trinn 1- 4. Det er alt avhengig av din situasjon.

 

Filteret blir satt med kolonnen du høyreklikker på. Så, hvis du høyreklikker på Terreng kolonne i stedet for Cache navn, vil det filtrere på alle cacher med matchende terreng verdier.

Mere informasjon

 

3.22: Ved bruke av GSAK, kan jeg slette en logg på geocaching.com som jeg allerede har publisert?

S: Nei. Groundspeak gir ikke den muligheten i API. Du må gjøre det manuelt, én om gangen, på nettstedet.

 

3.23: Hvordan hindrer jeg en cache i å bli slettet fra min GSAK database?

S: Du må låse cachen, og så velge boksen som hindrer låste cacher fra å bli slettet.

Marker cachen du ønsker å låse.

Høyre klikk på cachen for å få opp en meny.

trykk REDIGER i menyen for å opne REDIGER GJELDENDE VEIPUNKT vinduet.

Velg lås boksen.

Trykk OK I REDIGER GJELDENDE VEIPUNKT vinduet.

 Nå for å unngå at den blir slettet, må du velge Forhindre at låst veipunkter blir slettet boksen i Slett-vinduet.

3.24: Hvordan kan jeg enkelt konvertere min HTML publisere maler til det nye markdown-format?

S: Det er bare noen få skritt å ta for å få maler satt opp i Markdown hvis du vil ha dem til å likne den forrige HTML-maler.

1. Gå til geocaching.com

2. Finn en av loggene som du publiserte med malen du ønsker å gjenskape.

3. Klikk på Vis / rediger Log, nederst til høyre på loggen

4. Det vil åpne og fortelle deg at det ser ut som loggen inneholder HTML og har en knapp for å konvertere loggen. Klikk på knappen Konverter.

5. Det vil konvertere loggen og bruke markdown-formatering for å møte de riktige kravene til Geocaching.com logger.

6. Kopier den delen av loggen du bruker som mal

7. I GSAK, gå til Geocaching.com tilgang> Publiser logger … for å åpne Publiser Logger vinduet.

8. Klikk på knappen Maler for å åpne publisere maler vinduet.

9. Velg ønsket mal fra rullegardin (Fant det, Fant du ikke det, etc …).

10. Lim inn Markdown formatering fra den konverterte log inn i malen.

11. Hvis du bruker noen av kodene i loggen, “%found count, %day total,” osv du må legge dem tilbake i på dette punktet

12. Klikk på OK-knappen for å lagre malen.

 

3.25: Hvordan redigerer jeg en verdi i et tilpasset datafelt?

S: Hvis du vil redigere en verdi som er i et definerte datafelt, gjør du følgende:

Marker cache i GSAK.

Høyreklikk på den merkede cache for å åpne menyen.

Velg “Rediger …” i menyen.

bilde 33 I “ REDIGER GJELDENDE VEIPUNKT ” vinduet som åpnes, klikker du på Tilpasset-knappen nederst for å åpne “Rediger tilpassede data” vinduet           

                                                                                                                                 

 I “Tilpasset” vinduet endre du verdien av egendefinerte datafelt til hva du vil den skal være.

Klikk på “Lagre” -knappen for å lagre og lukke “Rediger tilpassede data” vinduet.

Klikk på “OK” -knappen på “Redigere Gjeldende Veipunkt” vinduet for å lukke det.

3.26: Hvordan lage “snarvei knapper”?

S:

Som du ser så har jeg 4 knapper: “garmin”, “publ”, “PQ” og “Get” dette er funkjoner og makro jeg bruker ofte og derfor ikke ønsker å gå inn I undermenyer hele tiden når jeg trenger funksjonene.

Å få disse kanppene er relativt enkelt:

 1. Høyreklikk innenfor den røde sonen , og ønsker du å legge til et makro, så beginner du med å velge konfigurasjon av….

 1. Du får da opp følgende bilde:

Her velger du navn på knapp og knappetekst, samt at du må bla deg frem etter selve macro gsk filen der du har lagret den ( er du usikker på hvor GSAK har lagret alle filer så se her ) og trykk lagre, ønsker du å lage flere makro knapper så gjenta steg 2 (ps du kan også velge å legge til ikoner)

 

 1. Høreklikk på same punkt igjenn og velg Tilpass….
 2. Du får da opp følgende bilde

Du får her opp hele “meny” utvalget I GSAK og går da f.eks til Geocaching.com tilg… for å hente funksjoner fra den menyen som last ned PQ, Publish log etc….

Det rare her er at det er ikke nok å trykke ok på ønsket knapp, men den må “draes” opp på linjen der du vil ha den.

De makro knappene vi laget I trinn to ligger I en egen makro meny som heter makroer (bla litt lengre ned, Makro gir bare tilgang til å legge en snarvei til “kjør makro”menyen som inneholder samtlige makroer og som har snarvei CTRL+M, Mappen Makroer som finnes litt lengre nede har knappene vi laget

 

 

 

4.0 Macro Emner

4.1: Hvordan kan jeg se cacher i min nåværende filter / rutenettet på en satellittvisning eller kart ?

S: Svarl 1: Google Earth. Det finnes et macro som heter GoogleEarth.gsk som vil ta alle cacher i din nåværende filter og åpne Google Earth for å vise dem. Cache ikonene er klikkbare og har tilleggsopplysninger om cachene

 

Svar 2: GoogleMapsV3. Det finnes et macro som heter Google_map_V3.gsk som vil vise alle cacher i din nåværende filter ved hjelp av Google Maps. Dersom du holder nede Shift-tasten når du starter dette macroet vil du få tilgang til en meny med alternativer for å konfigurere visningen.

Hvis du ønsker å se cacher på et kart, men de er i forskjellige GSAK databaser, må du flytte cacher du ønsker å kartlegge i en database. Du kan enten gjøre det manuelt ved hjelp av Database > Flytt/Kopier veipunkter eller du kan bruke MergeDatabases macroet som hjelper deg på vei

 

4.2: Hvordan finner jeg ut om jeg kvalifiserer til  Reviewers Challenge cachene i GSAK?

S: Nøkkelen til dette er at du må ha de publiserer logger for anmelderne i din GSAK database. Det er en makro som har blitt skrevet som vil få loggene og fortelle deg om du er kvalifisert. Du kan finne makro og dens tråden  her. Det anbefales at du leser gjennom tråden for bruksinstruksjoner og / eller begrensninger som kan eksistere.

 

4.3: Hvordan kan jeg finne cacher i GSAK som har en lang periode mellom min logg og den forrige loggen?

S: Det finnes minst 2 makroer som vil hjelpe deg: 1) LonelyCaches.gsk, og 2) LonelyFinds.gsk. De tilknyttede GSAK forum sider vil gi informasjon om bruk og begrensninger. Nøkkelen er å ha god logginformasjon. Med andre ord, må du ha nok logger i databasen for å finne den siste funn før funn.

Slik legger du logger til din eksisterende “mine funn” database, bruker du Hent nylige Logger funksjonen. Fra hoved GSAK menyen gå til: Geocaching.com tilgang> Hent nylige logger

 

 

Sørg for at du endrer alt som vist ovenfor. Avhengig av hvor lenge siden du fant en cache, er det ikke sikkert at 100 logger vil være tilstrekkelig. Men hvis det er over 100 logger siden din, er det sannsynligvis ikke en ensom cache. Avhengig av antall funn, kan dette ta en stund å fullføre.

 

4.4: Hvordan jeg dypper jeg en sporbar inn cacher som jeg har besøkt tidligere?

S: Først må du lage et filter over de cachene du vil dyppe den/de sporbare i. Så kjører du dette macroet DipTB.gsk. Det anbefales sterkt at du leser tråden for makroen for å se problemer eller instruksjoner.

 

4.5: Hvordan får jeg FindStatGen (FSG) til å lage min profil utdata med faner?

S: Å få FSG å lage din utdata med faner er ganske enkelt. Bare følg denne linken til innlegget av makro forfatter som vil gi informasjon om hva du skal gjøre.

4.6: Hva er en “wrapper makro”, og hvordan lager jeg et?

S: En wrapper makro er rett og slett en makro som kjører andre makroer. I noen tilfeller i GSAK kan du sette en makro til å kjøre automatisk. Imidlertid vil du kanskje noen ganger at to makroer skal kjøre. I så fall ville du bare lage en wrapper makro som kjører flere andre makroer. Be GSAK om å kjøre wrapper makroet og du har fått den til å kjøre flere makroer.

Det å opprette en enkel wrapper makro er veldig enkelt. I GSAK, i Makro-menyen, velg Rediger / Opprett. Dette vil åpne et tekstredigeringsprogram. For hver makro du ønsker pakken inn for å kjøre, skriv inn noe sånt som følgende:

Makro File = “macro1.gsk”

Makro File = “macro2.gsk”

Nå lagre du makroen. Pass på at du lagrer den som en .gsk filtype og legg den i samme mappe som de andre makroer. Hvis du ikke vet hvor GSAK har lagret andre makroer, så gå til Verktøy> Mappefinner og velge makroer fra nedtrekksmenyen. Det vil åpne mappen som GSAK bruker for makroer. Lagre filen der.

Nå når du kjører den nye wrapper makroen, enten manuelt eller fra et automatisert sted i GSAK, vil den kjøre makroene du listet opp.

For mer detaljert informasjon om Macro kommandoer se denne linken.

 

4.7: Når jeg prøver å åpne en makro-fil (GSK), vil den ikke åpne i GSAK. Hvordan kan jeg fikse det?

S: Datamaskinen har ikke GSK filer knyttet til GSAK. Det er altid det programmet som er tilknyttet med en filtype som åpner filen. For å  knytte gsk filer til GSAK gjør følgende:

 

1. Lukk GSAK dersom du har det åpent

2. Høyreklikk på GSAK-ikonet på skrivebordet (eller i Start-menyen) og velg “Kjør som administrator”. Gi tillatelse hvis du blir bedt av Windows.

3. I GSAK, gå til Verktøy> filtilknyttning og klikk på “Tilknytt” -knappen. IKKE velgFremtving tilknyttning …” boksen.

4. Lukk and restart GSAK.

 

4.8: Finnes det en enkel måte å lage en liste over cacher, ved hjelp av GSAK, som jeg kan legge inn i min logg for mine Challenge kvalifikasjoner?

S: Det finnes et macro som heter CopyFilterToLog.gsk  som vil bruke din nåværende filter og lage tekst som er klar til å lime direkte inn i loggen. Du bare filtrere GSAK for cacher som oppfyller Challenge kravene og kjører makroen. Når du logger Challenge cachen kan du enkelt lime inn teksten i loggen. Makroen vil automatisk sette teksten i utklippstavlen  for deg slik at du slipper å manuelt kopiere den til utklippstavlen  før du limer den inn.

 

4.9: Hvordan får jeg alle funn loggene for en bestemt geocacher lastet inn i GSAK?

S: Det er en makro som har blitt skrevet som vil hente alle funnet logger for en bestemt geocacher.

Last ned og instaler GetAllLogsForUser.gsk macroet. Du finner det her. Sørg for at du har lest igjennom forumet for instruksjoner om bruk.

Filter databasen for cacher der du ønsker loggene skal legges til. Dette kan ta litt tid å kjøre så ikke legge til flere cacher enn du trenger.

Kjør GetAllLogsForUser.gsk makroet.

 

4.10: Hvordan lager jeg en kollone med mitt funn nr i GSAK?

S: Det finned et makro som heter FillFinds.gsk som vil fylle en kolonne med dine funn nummer og også sortere riktig hvis du velger å sortere etter kolonnen..

 

4.11: Jeg pleide å cache som en del av et team, men nå ønsker jeg å logge mine team funn på min egen konto. Hvordan gjør jeg dette?

S: NewLogsFromOldAccount.gsk makroet ble laget for akkurat dette formålet. Som alltid, les over makrostøttesiden for fullstendige bruksinstruksjoner.

 

 

4.12: Hvor finner jeg en liste med “Special Tags”?

S: Du kan finne listen med “Special Tags” på GSAK’s Hjelpe Sider her.

 

4.13: Finnes det et makro som kan hjelpe meg å planlegge en rute?

S: Vi har I Norge en veldig flott tjeneste som heter cachetur.no som gjør mye av det same, og her har vi også et gsak makro som hjelper godt på.

     Ellers så vil CacheRoute3 makroet også hjelpe deg å planlegge en rute. 

     Som alltid, lese makro støtte tråd for fullstendige instruksjoner om bruken.

 

4.14: Hvordan legger jeg bynavn for cache steder i GSAK?

S: GetLocations makroet vil legge til et egendefinerte datafelt og fylle det med bynavn for deg. For å kunne bruke makroen, må du få en gratis API-nøkkel som lar deg fylle opp til 2500 steder per dag. Klikk her for instruksjoner om å få den nødvendige API-nøkkel.

 

Les hele tråden linket ovenfor for fullstendige instruksjoner om bruken av makroen.

 

4.15: Hvordan bruker jeg Garmin Export makro for å føre over cacher til GPS?

S: Macroet Finner du HER, dette makroet støtter de fleste Oregon, Montana, Monterra, GPSMap og Etrex GPSR.

     Her er et bilde av hovedvinduet I makroet, med noen små forklaringer (jeg er ikke superbruker, jeg bare vet at disse instillingene har fungert best bade på min monterra, Oregon 600 og GPSMap 64ST

Rute 1: Er ganske selvforklarende, her dukker automatisk stasjonsbokstaven som GPSR har fått av Windows, alternativt så kan du velge om du heller vil føre over til SD kort, Samt om du vil bruke GPX eller GGZ format (GGZ inneholder flere cacher og tar mindre plass, men ikke alle GPSR støtter dette formatet

Rute 2: Her kan du velge å gi fila som blir overført et eget navn, samt haker du av for Use alternating…. Så vil makroet legge til en A eller B I slutten av filnavnet, DVS første gang så blir det “filnavn”A.GPX/Z og neste gang så vil makroet se at filen har A I slutten, slette denne og legge inn B dette gjør at du er litt tryggere på at det er den siste GPX/Z filen som vil bli lastet I GPSR

Rute 3: Her velger du hvilken database du ønsker overført, Og evt et lagret filter (har du F.eks som meg hele Norge ++ I GSAK, men bare ønsker å føre over et fylke, så lager du et filter for spesifikt fylke, dette gir kortere overføringstid) alternativt huke av for Current filter dersom du gikk inn I makroet med et filter åpent

Rute 4: Huk av for hva du ønsker bade av logger etc I GPX filen, og om du vil ha Tilleggsveipunkter (Child points) som GPX eller POI. I siste bolken så har jeg skrevet inn følgende kode: %correct=! %name  Dette gjør at cacher der jeg har koordinert koordinater I GSAK får et ! forran cache navnet I GPSR, utrolig kjekt I felt da du vil altid vite om du er ved en mystery du har løst koordinatene på

Rute 5: Er diverse ekstra atributter du kan få ført over

Rute 6: om du I rullgardinen her velger AddToFirstLog og trykker Edit så får du opp et nytt bilde:

Her har jeg skrevet inn: $_Special = “Hint: $d_hints <br/>Land: $d_country </br> Fylke: $d_State <br />Kommune: $d_County <br/> Uleggsdatot $d_PlacedDate <br/>PQ/GPX fil oppdatert $d_LastGPXDate <br/>Overført til Gps den:: $_today<br/>Sist funnet: $d_LastFoundDate </br> Reviewer: %custom_Reviewer<br/<br />Atributter:”

   Og som du ser I test vinduet så gir denne “kode” rekken en del ekstra informasjon som første log på GPS, (her ser du at feltet Reviewer er blankt, det er fordi at denne koden krever et ekstra makro som jeg ikke har kjørt ennå….)

Litt mere info om denne funksjonen finner du på Engelsk HER

 

 

 

5.0 Geocaching.com API

5.1: Hvordan kan jeg oppdatere cache data med geocaching.com API?

S: Under Geocaching.com Access-menyen velger du Oppdater cache. I dette vinduet skal du velge enten “bare denne cachen” eller “Alt i dette filteret” avhengig av dine behov.

Mere informasjon

 

5.2: Hvordan oppdaterer jeg favorite antallet for cacher i GSAK?

S: Favoritt antallet er ikke oppdatert i utvalgsspørringer (pq). For å oppdatere favoritt antallet på cacher i GSAK du bør oppdater cache data for cache (ne) du ønsker oppdatert. Både lett Refresh og fullstendig oppdatering vil oppdatere favoritt antallet.

 

5.3: Jeg prøver å få en ny tilgang token men når jeg klikker på “Logg inn som en annen bruker”, skjer det ingenting.

S: Det er to måter å løse dette problemet på.

Den foretrukne metoden ville være å sørge for at du har den siste GSAK versjon. Hvis du er usikker på hvordan å holde seg på den nyeste versjonen, kan du se her . For mer informasjon om fix introdusert i build 31, se denne linken .

Den andre, og forhåpentligvis nå foreldet metode, er å følge instruksjonene på denne linken . Dette er bare den manuelle måten å gjøre det som build 31 nå gjør for deg automatisk.

 

5.4: Jeg planlegger en cache tur med en venn, hvordan fyller jeg en database med cacher som ingen av oss har funnet?

S: I Geocaching.com tilgangs menyen velger du hent Geocacher. I vinduet som dukker opp velger du fanen Side2. I ikke funnet Av boksen på denne fanen, kan du sette i navnene på cachere du vil be GSAK om å ekskludere når du søker etter cacher. Den vil bruke disse navnene, og bare få geocacher som ikke har blitt funnet av disse brukerne. Separate brukernavn med komma. Hvis brukernavnet har et komma i den må du omgir brukernavnet med anførselstegn, dvs. eks,brukereks, bruker“. Du kan også samtidig velge å ekskludere cacher som dere begge eier.

    Også verdt å merke er at på kategorien Side1, må du velge Circle, rektangel       eller Land / stat for å få fanen Side2 til å se slik ut. Velge GCXXXX kode vil vise en annen Side2 fane.

bilde 12

bilde 30

 

I Eies av , Ekskluder eies av og ikke funnet av bokser du kan legge inn opp til 5 navn i hver boks.

Mere informasjon

5.5: Hvordan får jeg alle loggene lastet inn i GSAK på alle mine cacher?

S: Først må du laste ned alle dine cacher i en database i GSAK. Hvis du legger de inn i en database for seg selv, da må du bare velge den databasen før du fullfører de påfølgende trinn. Hvis du legger dem inn i en database med andre cacher bør du opprette og bruke et filter bare skal vise skjulte cacher før du fullfører de påfølgende trinn.

Etter at du har isolert dine skjulte cacher, klikk på “Geocaching.com tilgang” rullegardinmenyen øverst i GSAK, velg deretter Hent nylige loggeri undermenyen. Det vil få opp et nytt vindu. På det vinduet må du velge “Alle i dette Filteret” og “tilpasset utvalg.” I Maks loggene (per cache) boksen skriv “99999”, og i Start på logg nummer boksen skriv “1”, som vist nedenfor.

 

 

Når du klikker OK, vil GSAK bruke API for å få alle loggene fra 1 til 99999 for hver cache i filteret. Dette kan ta lang tid å fullføre avhengig av antallet av cacher i filteret.

 

5.6: Hvordan får jeg alle de funnet loggene for en bestemt geocacher lastet inn i GSAK?

S: Det er en makro som har blitt skrevet som vil hente alle funnet logger for en bestemt geocacher..

 1. Last ned og installer GetAllLogsForUser.gsk makroet. Du kan finne det her. Sørg for at du leser støtte tråden for instruksjoner om bruken.
 2. Filter databasen for cacher der du ønsker loggene skal legges til. Dette kan ta litt tid å kjøre så ikke legge til flere cacher enn du trenger.
 3. Kjør GetAllLogsForUser.gsk makroet.

5.7 Laste ned PQ (utvalgsspørring):

S: Gå til Geocaching.com til… menyen og du får følgende bilde:Allerede her kan du velge hvilke PQ’er du vil hente, men om du har flere PQ’er en hva du ser jeg har på bildet mitt her, så velger du første gang fanen avansert Og huk av for Last ned alle PQ…. Dette gjør at GSAK automatisk huker av de PQ-er som du ikke har lastet ned ennå slik at det neste gang bare er å trykke ok (spesielt hendig dersom man har forskjellige PQ-er pr dag…. Det kan også være lurt å trykke på instillinger (dere ser at jeg har lagret en instilling som heter DF (var bare 2 taster jeg traff samtidig når jeg laget navnet) du får da opp bildet under, pass på at oppdater commune, fylke og elevasjon har YB, SB og M skrevet inn I feltene, slik at du får den informasjonen inn sammens med PQ….

 

5.8: Kan jeg legge cacher til I en geocaching.com bokmerkeliste fra GSAK?

S: Ja! Først må du opprette bokmerkelisten på geocaching.com. Du kan ikke lage en liste fra GSAK. Når du har opprettet listen bruker du følgende fremgangsmåte:

1. Filter for å bare vise cache eller cacher som du vil legge til i bokmerkelisten .

2. Gå til Geocaching.com Tilgangs-menyen

3. Velg “Legg til i bokmerke liste …”. Et nytt vindu vil dukke opp.

4. Velg ønsket bokmerkeliste .

5. Velg “Alle i dette filteret” alternativet.

6. Klikk på Legg til.

Du kan bare legge cacher til listen i GSAK. Du kan ikke legge til kommentarer om cacher. Detdu gjøre det på geocaching.com.

 

6.0 FeilMeldinger

Per GSAK versjon 8.5.1.17, så forsøker Clyde å la GSAK automatisk oppdage om en feil ofte er løst ved å få en annen tilgangs token og deretter gå ut og gjøre det for deg. Forhåpentligvis vil eventuelle feil som er løst ved den metoden snart bli håndtert automatisk, og fjerner behovet for at brukeren må finne ut hva løsningen er.

 

6.1: API svar: “Antall samtaler tillatt for denne metoden er overskredet. GSAK vil vente i 1 minutt og prøve igjen.”

S: Hent Annen tilgangs-token

 

6.2: “Angitt Tilgangs-token er ugyldig.”

S: Hent Annen tilgangs-token

 

6.3: “The Access Token is Expired.”

S: Hent Annen tilgangs-token

 

6.4: Mens du prøver å få en ny tilgangs-token, får du en feilmelding som sier “Navigering til websiden ble avbrutt”

S: Følgende trinn bør rette på denne feilen.

Kontroller at du har den nyeste versjonen av Internet Explorer som er tilgjengelig for din versjon av Windows. Åpne Internet Explorer, gå til Verktøy> Alternativer for Internett i Internet Explorer og

1. I kategorien Sikkerhet, bør sikkerheten settes til: Internett-sonen – Medium Høy

2. Lokalt intranett bør settes til – Medium Lav (eller klikk på “Standard” -knappen)

3. I kategorien Avansert, bla til “Sikkerhet” -delen og velg “Bruk TLS 1.0”.

Prøv så I Gsak å gå til menyen Geocaching.com Tilgang> Hent annen Tilgangs Token. Hvis det fortsatt ikke fungerer kan du prøve følgende:

1. Åpne Internet Explorer (det må være Internet Explorer – ikke en annen nettleser).

2. Gå til Verktøy> Alternativer for Internett, kategorien Generelt.

3. Klikk på knappen Innstillinger

4. Klikk på Vis filer

5. Skriv “Geocaching” (uten anførselstegn ) i søkefeltet i øvre høyre hjørne av vinduet.

6. Slett filen “cookie: ????? @ geocaching.com/” der ?????  sannsynligvis er ditt Windows-brukernavn.

7. I GSAK, gå til Geocaching.com Tilgang> Hent annen tilgangs-token . Logg inn på Geocaching.com og autorisere GSAK.

 

6.5: Mens du prøver å hente fra GPSr i Publish vinduet får jeg en feilmelding som sier: “Det var ingen cacher valgt å hente. Kanskje din “dato” før må justeres “

S: Det finnes noen måter å muligens fikse dette. Så langt som vi er klar over er det bare skjedde på Garmin-enheter.

Kontroller at din Ignorer logger før boksen er satt riktig i Innstillinger -fanen i Publiser vinduet.

 

Hvis denne boksen er satt ordentlig så må du sjekke filsystemet på enheten.

  Kontroller at du har en fil i Garmin mappe kalt geocache_logs.xml. Det er bare en tekstfil, så hvis du ikke har den er det bare åpne opp en tekst editor, for eksempel Notisblokk, og lage en tom fil som heter geocache_logs.xml og lagre den i Garmin mappen.

  Hvis du har en fil som heter Geocache_visits.txt, åpne den i et tekstredigeringsprogram. Det skal se omtrent slik ut:

 

Hvis det ser ikke ut som de ovennevnte, men ser mer ut som denne: bilde 27
Da har en korrupt “besøk fil”. Slett filen. Så går du tilbake til å publisere og hente fra fil. Velg xml filen på din enhet, og det skal ha de funnene som er oppført i den. Du skal da kunne publisere som normalt.

6.6: Når jeg prøver å vise kartet i kartruten i GSAK, får jeg en feilmelding som sier “Oops! Noe gikk galt”. Hvordan fikser jeg det?

S: Denne feilen oppstår som et resultat av en lisensiering endring gjort av google. For å rette på det, må du oppdatere GSAK til minst versjon 8.6.1.23. For instruksjoner som viser hvordan du holde deg på den nyeste versjonen av GSAK, klikk her . Etter at du har bekreftet at du er på den nyeste versjonen, følg instruksjonene som er beskrevet i denne linken for å skaffe din egen gratis lisensnøkkel. Det anbefales sterkt at du får din egen. Det er en grense på 25 000 kart oppdateringer for hver key så hvis du ikke bruker din egen, vil du bruke en som er kodet inn GSAK. Det betyr at du vil bruke kartet oppdateringer fra en offentlig “bøtte”. Ettersom flere folk begynner å bruke sine egne, vil den som Clyde kodet inn GSAK sakte brukes mindre.

 

 

7.0 Hjelpsome Linker

7.1: GSAK How-To’s

Disse er på Engelsk

 

 1. http://www.geocacherscompass.com/gsak/ – Inneholder “hvordan” informasjon ikke bare for GSAK, men også geocaching generelt. Har også lenker til flere andre nettsteder og youtube videoer som er GSAK relatert.
 2. http://gsak.net/board/– Dette er GSAK fora. Et perfekt sted å begynne å lete hvis du har problemer med GSAK funksjonalitet.
 3. http://gsak.net/help/ghelp.htm– Den elektroniske versjonen av GSAK hjelpefiler . Dette speiler tett hjelpefilene som følger med GSAK. Beste stedet å starte hvis du har et spørsmål om hva en bestemt del av GSAK gjør.

 

7.2: Kart

 

 1. http://www.frikart.no/garmin/– Gratis kart til Garmin enheter.
 2. http://garmin.openstreetmap.nl/ 

Side 1

 

 

Endre oppsummering

Versjon 2016,17 – Utgivelsesdato

12-26-2016 Utvidet svaret på spørsmålet 6,4.

12-26-2016 Lagt til spørsmål 5.8 om å legge cacher til bokmerke lister.

12-26-2016 Korrigert en nummerering feil på spørsmål 5.6.

12-26-2016 Lagt til I seksjon 7 Nyttige lenker.

Page 1