Som jeg skrev i innlegget 24 timer, så brukte jeg cachetur.no til å planlegge turen og jeg tenkte at jeg skal forklare litt hvordan jeg gikk frem.

Primær verktøyene jeg brukte var da:

  • cachetur.no
  • cachetur assistenten
  • kartet på geocaching.com

Har du ikke konto hos cachetur.no så er dette gratis å opprette og det finnes en brukerveiledning her: https://marketing.cachetur.no/intro.pdf, cachetur assistenten lastes ned her: https://cachetur.no/makro/1 (og den har en liten hjelpefil her: https://cachetur.atlassian.net/wiki/pages/viewpage.action?pageId=136109)

 

Gjøre klar turen.

Jeg begynner da først inne på cachetur.no med å opprette turen

Jeg fyller inn navn på turen, velger turtype og sted, og siden jeg ennå ikke helt vet dato så huker jeg av for at tidspunktet ikke er endelig bestemt (her er det viktig at når vi har funnet dato at vi setter denne før vi fjerner «kladd» haken, siden cachetur vil tro at en tur som ligger med gammel dato, er gjennomført). Jeg passet også på at turen var satt som privat, men dette er helt opp til deg hva du velger, trykk så på lagre tur

Jeg tar meg da enten turen inn på https://www.geocaching.com/map og ser over området jeg vil cache i, eller jeg vet hvor jeg vil, i mitt tilfelle så hadde jeg bestemt meg for at jeg ville ha en rute fra Skodje til Haram, videre til Ellingsøy, så til ålesund før jeg tilslutt dro tilbake til Skodje

Så jeg velger i turen på cachetur.no å lage meg noen «overskrifter» basert på stedene jeg ville til, jeg laget meg da en overskrift for hvert enkelt sted i rekkefølge, der jeg la inn cacher jeg ville ta, samt at jeg laget meg noen overskrifter med «reserve cacher» for de enkelte stedene (i tilfelle jeg ikke fant nok cacher, eller at jeg hadde mere tid og energi en beregnet

Jeg gjør dette via «Endre tur» menyen og endre turinfo:

 

Fyller inn nødvendig info  og lagrer tur igjen. 

 

«Tur siden» ser nå slik ut og jeg er klar til å begynne å bruke tur assistenten, og her begynner jeg kanskje litt merkelig, men jeg finner meg de siste cachene jeg vil ta pr sted på kartet i geocaching .com og legger disse til  Nå når jeg har lagt til i mitt tilfelle 5 cacher og oppdaterer cachetur siden så ser den slik ut:

 

 

Så jeg begynner nå med å velge endre tur og sorter/prioriter veipunkte og jeg drar de 5 veipunktene dit de hører hjemme   og lagrer.

Turen ser nå slik ut:  og jeg kan nå dobbelklikke på f.eks veipunkt1 (Gamle Vadset Bru) og alle cacher jeg nå legger til ved cachetur assistenten blir da satt inn over denne (jeg ser at dette er klart ved at det kommer en «stipplet linje» over cache navnet  ) jeg plukker meg nå ut noen cacher som etter kartet (eller lokalkunskap skal være lette og ta, uten at de involverer timeslange fjellturer).

Og vi ser nå at turen har endret seg slik at Gamle Vadset Bru fortsatt står sist på Skodje, mens de neste jeg har valgt meg ut kommer i rekkefølgen der den første jeg valgte står som cache nr 1

Og skulle vi være litt for rask, der vi glemmer å flytte innsettingspunktet over til neste overskrift så er det bare å gå inn på sortere/prioritere veipunkter og flytte på de her…

Obs her er det verdt å merke seg at disse knappene   ikke altid har den effekten vi tror sortere etter avstand fra start f.eks vil gjøre at dersom du har et «cache kart» som ser slik ut  og du har den cachen som musepekeren står på som nr 1 så vil den måle avstand på kryss og tvers over vannet, slik at cachene ikke blir sortert i en fornuftig «kjøre rekkefølge»

 

Videre så hadde jeg plukket meg ut en liten Power trail, som desverre ikke er helt optimal å ta med bil (har du sykkel derimot så er den helt topp) her har jeg brukt litt tid (+ at jeg er oppvokst i området) på å kjøre forbi ( ikke for å lete etter cachene på forhånd) men å se hvor det kan være mest hensiktsmessig å parkere/stoppe (joda Google Maps kan også hjelpe med ditte, men du får ikke gjort deg opp et bilde av hvordan traffikken er på forskjellige tider av døgnet med den tjenesten).

 

Dette var i grove trekk fremgangsmåten min…

Er det noe du lurer på utover ditte så er det bare å ta kontakt J