Annonseringen

Den 03.06.2017 kunne jeg lese at mens jeg var på jobb så hadde det blitt annonsert at Vikingeventet 2018 skulle avholdes i Arendal på flotte Hove, dette skulle jeg ha med meg samma søren.

Arendal er jo tross alt mitt andre hjem, og dessuten kan jeg la det skje noe stort på Hove uten at (cg)Hove får delta?

Fri/Ferie

Fri og ferie er to ord som er kjent for de fleste, men noen av oss har yrker der vi jobber turnus og ferie blir “spist opp” i avspaseringer, og når jeg i tillegg er ansatt i en bedrift som har holdt på å avslutte noen prosjekter, samtidig som andre prosjekter var i oppstarten så var det innledningsvis ikke enkelt å vite om jeg hadde mulighet eller ei til å ta meg fri, eller om jeg var på avspasering i pinsa.

Men dette ordnet seg heldigvis til slutt.

Planlegging

Allerede før jeg fikk vite om jeg hadde mulighet til å stille så var WA-loggen sendt inn, hytte på campingen booket og en tur kladd på cachetur.no opprettet.

Under noen samtaler så kom jeg og jgrytten frem til at vi kunne være litt miljøvennlig og dele bil på vei nedover, og det ble plukket ut en del cacher langs E6 som ingen av oss hadde tatt, samt noen cacher som jeg hadde lyst til å ta langs E39 på vei hjem.

Turen fikk også et påfyll av cacher som ville gjøre at vi kom til å sikre oss flest mulig typer cacher på en dag.

Men som med alle planer av meg så viser det seg at forutsetninger og ting er i konstant endring, så ikke alt jeg ville kom med på denne turen.

Samt det at jeg planla tur start Onsdagen før eventet, uten å tenke på at det ville ta meg til Oslo den 17.Mai, så litt svart på det, men det viste seg å ikke være noe stort problem

Det nærmer seg

Jeg jobber i en leverandør bedrift i olje og gass industrien, og de har for vane å kjøre revisjons stanser i Mai/Juni og i år er ingen unntak, men jeg hadde fått sikret meg fri fra og med 16. til og med 21. Mai så dette skulle gå bra.

Kom sent hjem fra jobb den 15.Mai og det passet jo bra for da kunne jeg sove meg litt frempå, vi skulle jo tross alt sette snuten mot Arendal kl 1800 den 16.Mai.

Men våknet kl 1030, og fikk brukt tiden litt med siste liten forberedelser, samt hjulpet mine foreldre litt.

Så omsider noe forsinket kom jeg meg avgårde mot avtalt oppmøte sted

 

En treg start

Turstart var planlagt til kl 18, men den ble nærmer 1845 før vi kom oss hjemmenfra, og når vi endelig var kommet oss til Åndalsnes, så oppdaget jeg hva det var som hadde plaget meg under hele kjøreturen så langt, jeg hadde tydligvis gått glipp av en feilmelding i GSAK for GPS på dashbordet manglet cacher, den var helt tom, så her ble det et uplanlagt lengre stopp i en grøftekant mens GPS og pc kranglet om kabelen jeg hadde med var bra nok, før jeg omsider etter det som føltes som 10 evigheter fikk fylt GPS med cacher langs veien.

(Jeg hadde og har alltid når jeg er på tur planer om å ta masse bilder, men det ender alltid opp med at jeg nesten ikke tar noen og denne gang var ikke noe unntak)

Cachingen begynner

 

Logge stempel for turen (Lighter lagt til for å indikere størrelse)

Stempelet i bildet over er et stempel som ble brukt for å kjapt og enkelt få nickene våres inn i logger der det var plass, noen få små cacher måtte ha håndskrevne signaturer

Vi hadde oss en fin kjøretur langs med Verma og Glomma, med en kjølebagg med cola og redbull, samt hver vår CirkelK kopp for kaffi.

Og selv om jeg på forhånd hadde løst noen mysterier så hadde jeg ikke planlagt godt nok, fordi det som jeg trodde skulle være raskeste og beste vei inn viste seg å være private veier med adgang forbudt, og kart og GPS hadde da forslag om å kjøre langt tilbake for å finne alternativ vei, så disse cachene ble kort og godt hoppet over, og jeg valgte å kalle de DNT (DidNotTry).

Og turens første DNF kom ved GCWMX6 det ble i allefall logget DNF siden jeg har fått et tips etter å ha logget DNF der tidligere om hvor denne cachen skulle være, men hele den instalasjonen var nå borte så her anntok vi en DNF.

Den morsomste DNF valgte vi å logge etter å ha passert en misstenksom Securitas mann som patruljerte en liten småbåthavn, og vi så at en cache som heter Flom Skulle ha nullpunkt langt uti vannet, det var vist litt høy vannstand i Mjøsa i natt

17.Mai

Hipp hipp…

Tror egentlig jeg kan telle på en hånd, antall russe kjøretøyer vi passerte langs veien denne natten/morgenen

Men når vi ankom Oslo sentrum og Opera huset kl 0630 om morgenen så såg vi at det var altformye russ her til at vi ville prøve oss på multien som ligger her, da vi ikke ville risikere at russen skulle se oss og gjøre ugagn med finale boksen, men eartcachen fikk vi prøvd oss på før vi vandret inn mot Grass Roots Square, for så å dra videre

 

“Problemet” Buskerud og Nedre Eiker

Eller problem? det blir vel feil å skylde på Nedre Eiker, men det var i allefall her vi virkelig møtte “problemene” med å cache den 17.Mai, her var det blokkerte veier og mye folk, så de cachene som var tiltenkt å ta her innså vi raskt at vi bare kunne se langt etter.

Men vi fikk i allefall tatt en flott cache Hagen med det rare i

En av mange flotte og spesielle skulpturer fra en hage med mye rart

Sandefjord var heller ingen unntak

Også ved GZ til Virtual Reward – HVALFANGSTMONUMENTET møtte vi folkehavet som kommer naturlig den 17.Mai her hjemme, men vi fikk gjort oss en vri av det vi skulle og kunne fortsette videre sør over

Aust-Agder

Så var vi omsider “hjemme” i Aust-Agder, og selv om jeg hadde en og annen cache på planen langs E-18, fant jeg ut at nå er jeg trett og sliten etter en lang tur bak rattet og behøver litt hvile, så jeg tok av fra E-18 og satte kursen mot Von-Der-Land for å hilse på gode venner og samtidig gi jgrytten muligheten til å logge en fantastisk kreativ cache. Her ble det kaffi og hyggelig prat, før vi satte kursen mot Hove Camping, for å få sjekket inn og samtidig sørge for at vi skulle få med oss helgens første event og omsider rundt kl 20 var vi endelige fremme ved hyttene..

Tror at det “bor” noen med kjennskap til cachetur.no her

Før vi fikk deltatt på et event, og samlet oss rundt en bålpanne i “camp-Evensen” sammens med flere fra cachetur staben, før vi tilslutt tok natten.

Fredag 18.Mai

I dag hadde jeg bare 3 cacher på planen, da jeg ville slappe litt av og hente meg inn etter en krevende kjøretur, men plutselig så var det flere Sunnmøringer til stede, og jeg “kidnappet” disse og dro de med på et knipe cacher utlagt av Von’ene, og jeg fikk mimret nok en gang når jeg for 4 gang tok multien: Mein Multi Kampf – WW2, og jeg fikk en flott kjøretur der jeg guidet passasjerene igjennom galskapen og kreativiteten i von’der land, samt at jeg fikk tatt meg turen og satt min signatur inn i loggboken til 24 cacher – 24 timer – Challenge (mere om kvalifiseringen til den kan leses her) før vi skulle på et event kl 18.

Mega dagen

Lørdagen begynte med et event allerede kl 0630, etterfulgt av et CITO kl 0700, og et årsmøte for Geocaching i Norge kl 10, før jeg og jgrytten satte oss i bilen for å plukke cachetyper og sikre oss flest mulige typer på en dag, her hadde jeg tilogmed lagt inn en tur for å stille oss i en rundkjøring i Egersund, men med å kjenne på formen så fant vi ut at vi ville ikke være mye menneske igjenn etter å ta den.

Vi fartet rundt i distriktet og plukket utvalgte cachetyper, og rakk oss tilbake til Vikingevent 2018 skulle begynne og her ble det mye vandring og prating, og lite caching med unntak av dagens Lab cacher.

Slutten

Dagen ble avsluttet med eventet På tide å gå og legge seg? (Time to go to bed?) kl 01.00,

før man gikk til sengs, siden søndagen skulle begynne med et event kl 0730, og et cito kl 10.

Og jeg måtte dra en annen retning enn tidligere planlagt, da jobb kalte og det dermed ville ta altforlang tid å kjøre E39, så vi tok turen i retur samme strekningen som vi dro ned, fordelen ble jo at en challenge og en virituell som vi hadde hoppet over pga trafikk 17.Mai plutselig kunne logges i fred og ro.

Og man tilslutt etter å ha tilbakelagt 2054.56 km over 114 timer 04 minutter og 28 sekunder endelig var hjemme og kunne få sove 9 timer, før man dro på jobb

De få bildene jeg husket å ta