Året 2017 er så godt som over

Og mange har nok i den forbindelse gjort seg opp noen cache mål for 2018. Mange av oss baserer nok disse målene på statistikk, det finnes mange mulige steder å finne cache statistikker på, de 2 letteste er selvsagt på profilsiden vår på geocaching.com her finner vi grunnleggende statistikk som antall, funn pr type, størrelse, dag osv

Statistikk eksempler fra geocaching.com

Project-GC

Project-gc er en nettside som viser utrolig mye mere statistikk, både for brukere, land, fylker og kommuner for å nevne noen.

Og mange challenger krever dokumentasjon fra denne siden for å bevise at man kvalifiserer.

Mrk data herfra kan bruke litt tid på å oppdatere seg, referer her til project-gc’s ofte stilte spørsmål side:

Hvor oppdaterte er dataene?

Normalt er dataene 24–36 timer forsinket. I noen tilfeller vil det ta lengre tid å oppdage dem. Det som oppdages innenfor denne tidsrammen, er nye funnlogger (eller tilsvarende, avhengig av cachetype). Slettede/redigerte logger kan ta lengre tid. Cacher som er adoptert eller hvor statusen er endret (deaktivert/arkivert), kan det ta enda lengre tid å oppdage. Så hvor lang til vil det ta da?

Det kommer an på. Hvis cachen det gjelder, får en funnlogg, skal alt annet også bli synkronisert. Ellers tar det opp til 30 dager for en ikke-arkivert cache og opp til 90 dager for en arkivert cache. Nøyaktig hvor lang tid det tar, avhenger av mange faktorer, blant annet cachens alder.

Hvis funnantallet ditt ser ut til å være usynkronisert, kan du bruke selvbetjeningssystemet vårt til å be systemet om å gå gjennom dataene dine. Du finner dette ved å klikke den oransje «Support»-knappen øverst til høyre på de fleste sidene.

Mang en statistikk jeger vil nok sette seg et mål utfra en eller annen av de tilgjengelige statistikkene som finnes, personlig så har jeg alltid satt meg et mål for året, men har holdt de for meg selv, (da er det jo ingen som kan le av meg om jeg ikke når målet)

I 2016 hadde jeg et håp om at jeg skulle motta flest favorittpoeng på cacher som ble lagt ut i fylket det året, og i 2017 ville jeg ha flest funn i Møre og Romsdal i løpet av 1 døgn (24 timer fra midnatt til midnatt, litt om det kan leses her)

Cghove’s mål for 2018

Nå i år så tenkte jeg at jeg skulle gå ut med mine mål, bommer jeg så bommer jeg, og når jeg de så er det en stjerne på egen skulder.

Da jeg har reisejobb innen oljen så har jeg innsett at det å fylle kalenderen ikke er noe jeg kan komme til å klare, da jeg faktisk ikke har mulighet til å finne en cache hverdag.

Men i 2018 skal jeg tette nok et hull i D/T matrisen, jeg skal delta på mitt første mega event, og jeg skal bikke milepælen 2000 funn.

Har du noen mål/forhåpninger for 2018??