Dagen begynte tidlig, om det er spenningen og gleden over en tur til et Mega event, eller om det er overnatting i bil er usikkert, det er vel en god kombinasjon

Planen

Som i går som i dag, planen hadde verken kvalitet eller kvantitets cacher i seg, alt var beregnet på nærhet til vei, samt at jeg hadde lagt meg til noen Earthcacher og virituelle, på veien som skulle ta meg videre opp til polarsirkelen

Jeg og earthcacher

Allerede litt før kl 06 var jeg på plass i Steinkjer, stedet der det første vikingeventet ble avholdt, og her hadde jeg bla. satt meg opp noen earthcacher.

En earthcache skal vise fram et sted med spesiell geologi og/eller et naturfenomen sett i internasjonalt perspektiv. Earthcacher skal inkludere en lærerik beskrivelse og detaljer om hvor man finner dette naturfenomenet på stedet koordinatene peker til. Besøkende skal kunne lære om hvordan jorden er formet gjennom geologiske prosesser, hvordan ressursene brukes, og/eller hvordan forskere samler informasjon for å lære om jorden.

Som regel finnes det ingen fysisk boks som skal signeres. I stedet skal man sende inn svar på spørsmål som dreier seg om geologi. Svaret må godkjennes av cacheeier før man får lov til å logge cachen som funnet.

Dette er en cachetype jeg ikke er helt komfortabel med ennå, jeg synes de ser “lette” ut i beskrivelsen, men når jeg kommer frem til stedet så må jeg innrømme at det enten er en kul formasjon, eller et fantastisk sted, men jeg føler meg som en komplett idiot når jeg skal prøve å formulere svar, så om jeg ikke innen et par strakser ser og forstår hva jeg skal se etter så går jeg bare videre.

Men jeg håper at dette er noe som vil endre seg over tid.

Veiarbeid

Det var svært mye veiarbeid og omkjøringer som foregikk i regionen nå, noe som medførte sakte trafikk, dårlige humpete midlertidige veier, og dertil forsinkelser på planen.

 

Og er det noe som sliter meg ut i trafikken så er det kø og null flyt, så jeg passet på å stoppe på diverse rastelommer, og ta meg en og annen “cowboy strekk” for å hvile.

 

“Bomtur”

Ved Mosjøen så var det tilogmed et skilt jeg ikke kunne se, som kunne ha fortalt meg at her er E6 stengt så følg denne omkjøringen, det var ikke noe jeg oppdaget før en liten evighet senere, når jeg kom til en blokkert del av veien, og der stod det også en turist med et stresset blikk, som ikke skjønte et kvekk av den norske teksten på skiltet, og lurte på om jeg viste hvordan han kunne komme seg til Saltstraumen?, joda jeg skal klare å finne en alternativ vei sa jeg så følg på, så da var det bare å snu og finne en avkjøring til FV252 og videre inn på FV78 før vi nok en gang kom oss til E6.

Det ble en liten stopp langs med veien, for å høre om han da trodde han ville finne resten av veien selv, da min vei opp ikke nødvendigvis ville være rett frem, og plutselig så hadde den stoppen som i hodet mitt skulle være et spørsmål som kunne stjele maks 2 minutter tatt nesten 1 time. Men en trivelig prat ble det…

Omprioriteringer

Med alt av stengte veier og omkjøringer så innså jeg at skulle jeg komme meg til mange av de cachene jeg hadde planlagt, så ville jeg ende opp med å komme frem til årets vikingevent etter at det var ferdig, så her måtte jeg kutte noen cacher, slik at jeg kunne komme meg frem.

Og jeg fikk da om ikke alle tatt meg en del cacher frem til jeg kom meg frem til Polarsirkelen, hvor jeg også fikk logget meg 3 cacher før det var på tide å ta natta

 

Statistikk

Earthcache 2 Traditional Cache 28 Virtual Cache 1 Letterbox Hybrid 1

Totalt 54 cacher var planlagt, totalt 32 ble funnet (differanse: -22)

Totalt 3 av cachene var ekstra cacher, og 25 av de planlagte ble ikke funnet

Totalt 4 DNF, 4 av de på planlagte cacher og 0 ekstra.

Total tid fra første til siste logg er 0 dag(er) 20 time(r), 8 minutte(r), 29 sekunde(r).

Gjennomsnittlig tid mellom hvert funn er 36 minutter, 49 sekunder (gjennomsnittlig tid mellom hver logg er 34 minutter, 31 sekunder)

Total distanse cache til cache (inkl. DNF) er 372,0 km.

Total kjørt distanse 485KM

Gjennomsnittlig distanse cache til cache er 10,3 km.